Naakau államszervezete

Vezetők

Tens (a Tens egy 10 főből álló vezető csoport, akik megosztott pozíciókból irányítják az országot)

A tíz pozíció

1. Köztársasági elnök: Pyhän Alexandros

2. Miniszter elnök: Pyhän Alexandros

3. Legfőbb bíró: Pyhän Alexandros

4. Hadügy miniszter: Pyhän Alexandros

5. Igazságügyi miniszter: Pyhän Alexandros

6. Vallási vezető: Pyhän Alexandros

7. Külügyminiszter: Pyhän Alexandros

8. Belügyminiszter: Pyhän Alexandros

9. Pénzügyminiszter: Pyhän Alexandros

10.Társadalomügyi miniszter: Pyhän Alexandros

A vezetők neve közt fellépő rejtélyes egybeesés gyanakvásra adhat okot, hiszen miután Alexandros átvette az ország irányítását, köztársasági elnökként óriási hirtelenséggel váltotta le tisztségviselőit a fent említett tizekre. Ennek ellenére semmi bizonyíték nincs arra, hogy a tíz vezető szerepét egy és ugyanaz az ember töltené be. A Tens maszkjai mind rangjuknak és tisztségüknek megfelelően különböző mintájúak, ám színük ugyanolyan, hiszen az ország legmagasabb rétegébe tartoznak. Maszk nélkül, csakúgy, mint a polgárság nagy részét, még senki se látta őket. Az ország külpolitikája nem nyitott. A külügyminiszter is csak ritkán jelenik meg személyesen, általában csak holografikus kivetülés képében.

Igazságszolgáltatás

Az országban az igazságszolgáltatás olajozottan működik, az új vezetőcsoport határozott fellépése óta. Az ünnepek során azokat áldozzák fel az isteneknek, akik bűnt követtek el. Mivel a legkisebb bűncselekmény elkövetésének is halálos kimenetelei vannak, ezért egyre kevesebben vetemednek rá. Az igazságügyi miniszter szolgálatában közel 49 000 rendőr áll, akik rendet tartanak az ország teljes területén. A polgárok sokszor jelentenek be eltünéseket, de az eltűnt emberek nagy valószínűséggel már nem kerülnek elő.

Védelmi rendszer

Az ország az elmúlt 50 évben nem háborúzott külföldi országokkal, csupán kisebb belső felkelések voltak. Ennek megfelelően Naakau védelmét nagyrészt a szigetet körülvevő hegység és a tenger látja el, emellett van egy csekély létszámú hajó flotta is. A 16 és 60 év közötti férfiaknak ettől függetlenül háborúk esetén kötelezően hadba kell vonulni, és az állam fenntart egy 120 000 fős hadsereget is (Ennek része a rendőrség 49 000 tagja).


Az államszervezet