Jakindia földrajza

A Föld négy állama: Anglatán, Euroroszország, Iszlámia és Jakindia. Az utóbbi állam a föld egyik régiója, amely magába foglalja Indiát, Kínát, Mongóliát, Japánt, Malajziát, Indonéziát, Koreát és a Fülöp szigeteket. Kultúrája sokszínű és szabad, a régi nemzetek megtarthatták sajátjukat. Államvallás nincs, minden ember maga választja hitét. Területe nagyjából 15 millió négyzetkilométer és 2,3 milliárd ember lakja, amellyel a legsűrűbb a népsűrűsége a négy nagy állam közül. Fővárossal nem rendelkezik, legzöldebb, ökovárosa Szeancer. A népesség legnagyobb része ebben a városban él. Gazdaságilag legfontosabb városnak nevezhető, mivel az energia források legnagyobb része innen származik és itt halmozzák fel a felesleges energiákat. Az energiával az erre szakosodott dolgozók munkálkodhatnak itt.

Adatai

Népessége: 2.384.900.602 fő

Területe: 16.462.234 km2

Határai: Északról Euroroszország határolja, még keletről a Csendes óceán, délről az Indiai óceán, nyugatról pedig Iszlámia.

Éghajlat

Jakindiában szinte minden éghajlat megtalálható. Az Egyenlítő mentén trópusi éghajlat jellemző, még délen szubtrópusi és szubtrópusi monszun. A hegységekben hegyvidéki és kontinentális az éghajlat. A tengerpartok mentén forró az éghajlat, ezzel szemben északon tajga és tundra öv a jellemző. Az évi csapadék mennyiség igen meghatározó, 2500-3000 mm, ez is hozzájárul a kiváló terméshez.

Gazdaság

Gazdasága igen fejlett, viszont a hatékonyság nem megy a természet rovására. Legfőbb ágazata az energia termelés, a megújuló energiaforrásokból. Az ipar, a mezőgazdaság, a szolgáltatások és a kvarterer szektor együtt működik. Nagy figyelmet fordítanak a környezet megóvására. A gazdaság irányítását az erre szakosodott emberek végzik, akiknek az ország gazdaságának fenntartása a célja. Mivel irányítók nincsenek és minden ember egyenlő, ezért fönökök sem léteznek. Minden munkaképes ember dolgozik, hisz a suttogók ezt tanácsolják nekik. Aki mégsem tesz így, nincs kirekesztve, sem megkülönböztetve. Mivel a népesség száma igen nagy, ezért az embereknek kevesebbet kell dolgozniuk, a munkaidő rövidebb és kevesebb napot kell munkálkodni.

Domborzat

Legmeghatározóbb hegysége a Suttogók hegye, ami 8853 m csúcsmagassággal büszkélkedhet. Növényzete éppúgy, mint éghajlata, igen sokszínű. Megtalálható a füves szavannától, a trópusi esőerdőtől egészen a lombhullató erdőkig minden. Babérerdői igen meghatározóak. Mivel a környezetszennyezést már 50 éve a minimum alá szorították, nővényvilága dús és burjánzó.

Térképek


A képen a világ 4 nagy állama látható. Jakindia a piros területen található.