A jakindiai állampolgárok élete

Jakindiában az emberek átlagéletkora körülbelül 80 év. Azért van ez így, mert mindenkinek nagyon boldog és stresszmentes az élete, hiszen hétköznaponként csak 5 órát, hétvégén pedig egyáltalán nem kell dolgozniuk. Minden állampolgár békében, szeretetben, egyetértésben és egyenlőségben él, senki sincs hátrányos helyzetben a többiekhez képest.

Családok

Jakindiában a legtöbb ember családban él. Ehhez az is hozzájárul, hogy mindenki azzal alapít családot, akivel szeretne. Nincs megkötve, hogy ki kivel köthet házasságot. Arra sincs szabály, hogy egy családban hány gyerek nőhet fel. Általában 3-4 gyerek születik egy házasságból, de előfordul ennél kevesebb, vagy több gyermek is. Nemcsak saját, hanem örökbefogadott gyermekeket is felnevelhetnek a családok. Egész Jakindia összes gyermekét ugyanazok a jogok illetik meg. Mindegyikük ugyanolyan oktatásban részesül teljesen ingyenesen. Minden gyermek jó körülmények között, szerető családban nő fel. Ennek, és a Suttogók jó tanácsainak köszönhetően a gyermekek általában jól teljesítenek az iskolában. A Suttogók gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt osztanak tanácsokat.

Munka

Jakindia állampolgárainak, ahogy azt már feljebb említettük, a hétköznapokon kell dolgozniuk és hétvégén nem. Hétköznaponként a kötelező munkaidő 5 órán keresztül tart. Mindenki olyan munkát végez, amit a legjobban szeret és amihez a legjobban ért. A Suttogóknak köszönhetően mindenki megtalálja a neki megfelelő munkát. Az embereknek még abban is szabadságuk van, hogy hánykor kezdjenek el dolgozni reggel. Ha valaki nem szeretne reggel 8-kor bemenni a munkahelyére, hanem csak 1 órával később, ezt megteheti. Mindegy, hogy milyen munkát végez valaki, a fizetése pontosan kielégítő a számára. Mindenki boldogan végzi a feladatát a munkahelyén és igyekszik a legjobb tudása szerint elvégezni azt.

Kultúra és nyelv

Jakindia kultúrája nagyon összetett és sokszínű ez annak is köszönhető, hogy ez az állam sok régebbi ország egyesüléséből jött létre (Jakindia földrajza), amik saját nagy múltú kultúrával rendelkeztek, például Kína vagy India. A régi államok kultúrája összefonódott egymáséval, a dél-kelet-ázsiai térségen kívülről is hatással voltak más kultúrák, hiszen Jakindiába, mint ahogy a többi államba is szabadon lehet be- és kivándorolni. Jelentős hatással volt rá az Arab kultúra, ez megmutatkozik az építészetben és a gasztronómiában is. Jakindia kultúrája folyamatosan változik és annak ellenére, hogy az állam területén elhelyezkedett régi országok kultúrája majdnem teljesen összeforrt, érzékelni lehet a kisebb eltéréseket az állam egyes térségeiben.

A nyelv és a kultúra szorosan összekapcsolódik, Jakindiában a hivatalos nyelv az anolce, ami a Dél-Kelet-Ázsiai régi országok nyelveiből létrejött keveréknyelv.

Jakindiában az oktatást sokféle nyelven lehet igényelni. Ebben az államban mindenki olyan nyelven beszél, amilyenen szeretne, az emberek megértik egymást, egy felmérés szerint az estek 90%-ban, ez annak köszönhető, hogy a lakosok 83% tud beszélni anolcéul. Jakindiában átlagosan egy ember 4 nyelven beszél anyanyelvi szinten.

Szolgáltatások

Jakindiában nagy hangsúlyt fektetnek az állampolgárok biztonságára, egészségére és szórakozására egyaránt. Minden ember teljes biztonságban van. A Suttogóknak köszönhetően soha nem történik semmilyen baleset sem, az emberek folyamatosan nagyon vigyáznak egymás épségére. Ha valakinek mégis lenne valami baja, egyből egy, a legújabb és legkorszerűbb eszközökkel jól felszerelt kórházba kerül. Itt mindig olyan hamar meggyógyítják az embereket, amilyen hamar csak tudják. Minden orvosi ellátás teljesen ingyenes Jakindia összes lakosa számára. A polgárok szórakozását számtalan lehetőség biztosítja. A legkisebb gyerekektől egészen az legidősebb felnőttekig mindenki megtalálja magának a megfelelő szórakozási lehetőségeket.

A jakindiai gyerekek nagy része sportol, a városokban találhatók szabadidő parkok, ahol a sportolásra lehetőség nyílik, ezt a szolgáltatást sok állampolgár igénybe veszi, délutánonként gyakran összegyűlnek itt az állampolgárok és együtt mozognak.

Az itt élő polgárok szabadon vásárolhatnak alkohol tartalmú italt, mégsem fogy nagyon nagy mennyiségű szeszes ital, ez annak köszönhető, hogy a Suttogók tanácsára az emberek nem esnek túlzásokba és nem kezdik nagyon fiatalon az alkoholizálást.

A Suttogók szerepe

Ha a Suttogók nem találták volna meg a világunkat, Jakindia és állampolgárai nem tarthatnának ott, ahol most. A Suttogók folyamatosan tanácsokat adnak az embereknek, naponta többször is. A Suttogók tanácsainak száma nem limitált, bármikor adnak tanácsot, amikor szükség van rájuk. Ilyen Suttogói tanácsok alapján köttetett meg 2041. december 15-én a Terra Paktum nevű szerződés is. Ez a dokumentum biztosítja a világ 4 nagy állama közti örök békét és szövetséget. Éppen ezért december 15-ét nemzeti ünneppé nyilvánították. Az állampolgárok életében ez nagyon fontos szerepet játszik. Minden évben megünneplik a Terra Paktum létrejöttét, értelemszerűen ezt a napot kinevezték munkaszüneti nappá is és ekkor számos program szolgál a nép szórakoztatására. A Suttogók nemcsak a tanácsok miatt részesei az emberek mindennapjának. Fontos megemlíteni, hogy habár nem kötelező, a legtöbb ember gyakorolja a Suttogók tiszteletére alapított vallást. E vallás követői gyakran gyertyát gyújtanak a köszönetnyilvánító helyeken, hogy így köszönjék meg a Suttogók sok jó tanácsát.


Jövő

Ebben az országban az űrkutatás egyre fontosabbá válik, az emberek is egyre többet gondolkoznak erről és ez egyre jobban részét képezi mindennapjaiknak. Ez annak is köszönhető, hogy már vannak mindenkinek elérhető űrséták megfizethető áron. A jó életkörülményeknek köszönhetően a népesség egyre nő, emiatt más bolygó kolonizálásának a terve is egyre inkább foglalkoztatja az embereket. Űrkutató központ is található az országban, itt nap mint nap újabb és újabb találmányokat tökéletesítenek az ehhez értő feltalálók.