Divers Atlas földrajza

Domborzat

Divers Atlas állam a lapos Föld alsó féltekén helyezkedik el. Területe 280 100 000 km2. Területének nagy 90%-át vulkanikus hegyekségek, hatalmas obszidián sziklák, és fekete sivatagok alkotják. Legmagasabb hegye a Knit hegy, legalacsonyabb pontja pedig a legnagyobb tavuk, a Tercen tó, felszínről látható magpontja (0). Az obszidián sziklák magassága a magponthoz képest elérheti a 11000m-es magasságot. A félteken körülbelül 4000 kisebb nagyobb szikla található. Legnagyobb ilyen képződmény a Soul, 11281m magas. Ezzel a legmagasabb pont az egész földön. Gyakran történnek vulkánkitörések, számszerint minimum 1 naponta. A félteken több mint 20000 vulkán található. A fősziget 30 360 000 km2 területű. Neve Medina, a legsűrűbben lakott és az egyetlen civilizált terület, egyben az állam fővárosa. Közepén Egapus hegye tornyosodik (5854m). A sziget nagyrésze laposföld (300). Kisebb domságok találhatóak a szigeten, ezek nagyjából a magponthoz képest 500-600m magasak. Agglomerációja kiterjed egészen a lakható terület pereméig. Szomszédos országai a felső világ szélein helyezkednek el.

Vízrajz

7 tó található a felszínén amelyek a felső világ tengereiből átfolyt és megszűrődött édesvizű tavak, legjelentősebb a Tercen tó. Átmérője 2400m. A felszínről látható magpontja (0), am ellyel a legalacsonyabb pont Medina szigetén. A szigeten kívül lávatavak találhatóak. Feltételezetten legnagyobb mélységű, Nilotin tó, több mind 300m mély, átmérője majdnem 1000m. Tengerparttal nem rendelkezik.

Élővilág

Gazdag élővilággal rendelkezik. A szigeten kívül élő mágikus lények alkalmazkodtak a terület és éghajlat körülményeihez. Láva kutya populációja jelentős. Becsült példányszáma 17millió, ezzel a legelterjettebb állatfaj a félteken. Második a Grog, többszörösen elszarusodott bőrükön közetek tapadnak meg, így képezve kemény kültakarójukat. Az egyetlen repülő faja az Illey, sár kányszerű repülő emlős. Növények Medina szigetén kívül nem találhatóak a félteken. A fősziget, Medina gazdag élővilággal rendelkezik. A növényvilága változatos, mohák, páfrányok és lombhullató erdők lepik el a szigetet. A szigeten kívül nem nőnek növények.

Éghajlat

Éghajlata különleges, a varázslat által kialakított, a trópusi és mediterrán éghajlat tulajdonságai vegyesen megtalálhatóak Medina szigetén. Eső viszonylag gyakran tapasztalható. Átlaghőmérséklet 24 fok. A külső területeken ellenben kisebb kavicsok, forró izzó kőzetdarabok esnek az égből. Éghajlat nincs, az alaphőmérséklet 100-200 celsius közötti értéken van.