Butalónia

Butalónia egy állam, Dél-Amerika területe felett lebeg, szinte az egészet lefedve. Határai nagyjából egyeznek a 2040-ben kialakított határokkal. A 21. században Butalónia nagyhatalomnak minősül, gazdasága az első a világon. Magas jövedelmű ország főleg növénytermesztésben kimagasló.

Általános információk

Államformája: diktatórikus köztársaság

Államfője: Mr Borzilok (2084-)

Hivatalos nyelve: bazsál

Fővárosa: Bazsalikom

Államalapítás: 2040

Népesség

Népessége becsült értékek szerint: 257 387 504 fő

Főbb etnikumok:

Vallások: Egy Vezér Hit

GDP: 17 447 561 USD

Földrajzi adatok

Területe: 10 632 489 km²

Rangsorban: 2

Vízfelület: 1422 km²

Egyéb adatok

Segélyhívószám: 321

Pénznem: butalón dínár (BDR)

Nemzetközi gépkocsijel: BU

Himnusz

Előre Butalónia népe, előre!

A világ most talán megérti végre,

Nálad hatalmasabb semmi sem lehet,

A többi ország pedig meghajlik elötted.


A gyorskaja a mi ellenségünk,

Zöldséget, gyümölcsöt minden nap eszünk!

Mr Borzilok a hatalmunk őre.

Előre Butalónia népe, előre! (a legelőre)

Földrajza

Butalónia 10,000m-rel helyezkedik el a földfelszin felett. Kilenc fő szigetcsoportból áll és számos kisebből, amelyeket az uralkodó saját maga birtokol. A domborzata többnyire sik, kisebb-nagyobb dombok találhatóak csak meg rajta. Határai egészen a ,,fellegekig nyúlnak". Területe számottevő részét viz boritja, ezért terészeti kincsekben igen gazdag. Hires a mélybe hulló vizeséseiről.

Bővebben: Butalónia földrajza

Államszervezet

Az állam abszolút uralkodója Mr Borzilok 2084 óta. Számos intézkedést vezetett be és teljes békét és harmóniát állitott fel az oszágban. A nép egyetlen és mélyen tisztelt irányitója ő, mint politikai, mint vallási szempontból tekintve. A nép előtt ritkán mutatkozik, ezzel is nővelve személye mitikus tekintélyét. Elvonulva él az egyik magánszigetén, ahol csak a személyzete láthatja.

Butalónia zászlaja

Butalónia címere

Vallása

Az országban 100 százalékban az Egy Vezér Hitet ismerik el hivatalos vallásként, amely tanitásai szerint csakis az egyetlen vezetőt, Mr Borzilokot lehet imádni. Vallásuk monoteista. Tiszteletüket az istenség felé áldozat bemutatással róják le.

Bővebben: Butalónia vallása

Történelme

Történelmét a 2040-es mealapitásátol tartjuk számon. Innentől számoljuk a ..Köztes időszakot" amely során 2045-ben kitört a Nagy Háború. Miután leverték ezt a lázadást a brazancs adagok kiporciózásával elérték a béke megszilárdulását. Legnagyobb uralkodójuk 2084-től ül a trónon egészen napjainkig. Mr Borzilok legfontosabb intézkedései közé tartozik a kasztrendszer felállitása és a teljes egyenlőség megteremtése.

Bővebben: Butalónia történelme

Az állampolgárok élete

Butalóniában három kaszt létezik egymás alatt, Felső, Középső és Alsó néven. A három réteg tagjai között csupán vagyonbeli különbség van, egyébként mindannyian egyfajta nézeteket vallanak és csak egy munkát képesek végezni.

Bővebben: Az állampolgárok élete