Az aquaverdiai állampolgárok élete

Aquaverdia polgárai kényelmes, stresszmentes életet élnek. Általában 8 óra körül kelnek, 9-kor kezdődik az iskola és munka. Ha közelre mennek, például a gyerekek iskolába, vagy a felnőttek, ha a saját településükön dolgoznak, akkor biciklivel, vagy más, környezetbarát járművekkel közlekednek. Nagy távolságokon vákuumvasúttal közlekednek.Ennek hálózata befedi az egész országot, és nagyon gyorsan el tudnak jutni bárhová.

Mivel Aquaverdia alappillére a környezetvédelem, az emberek étkezési szokásai is ehhez igazodnak. Aquaverdiában is vannak gyorsétterem-hálózatok. Azonban ezek csakis bio alapanyagokból készítenek ételeket. A polgároknak többnyire van saját konyhakertjük, ahol megtermelnek maguknak minden zöldséget, gyümölcsöt, fűszert, de a helyi boltokban is a legminőségibb természetes élelmiszereket vehetik meg. Ami a haszonállattartást illeti, az állatok biofarmokon élnek, ahol nem a mihamarabbi felhízlalás és eladhatóság a cél, hanem az egészséges állatok tartása. A szarvasmarhákat, sertéseket és más emlősöket réten legeltetik mindennap, hogy az állatok mozoghassanak, és friss füvet ehessenek. A szárnyasokat is nagy területen tartják. Nincsenek tojáskeltetők, de a tojók infralámpás polcokon költenek.

A polgárok munkahelyükön kötetlenül, jó környezetben dolgoznak, magas fizetést kapnak. A gyerekeknek az iskolában 4 tanórájuk, és egy testnevelésórájuk van. A készségtantárgyak fakultatívak. Az órákon főleg gyakorlati tudást szereznek, illetve gondolkodási módszereket tanulnak. Amikor elérkezik a 2 óra, mindenki hazaindul a munkából, vagy az iskolából, és kedvükre válogathatnak a délután kezdődő kulturális programokból. Többek közt a "kontra" nevű vitasorozattal szórakoztathatják magukat Aquaverdia lakói a délutáni órákban. Emellett hangversenyek, kiállítások és színházi előadások szolgáltatják a jókedvet a tejjel-mézzel folyó kánaán lakóinak.

A kulturális programok este 10-ig tartanak, ezután kezdődik az éjszakai élet, mely során az emberek szofisztikáltan duhajkodnak bárokban, klubbokban. Dorbézolás után, általában éjfélkor már nyugovóra térnek az aquaverdiaiak.

A lakosok előszeretettel ünneplik az újévet, születésnapokat, esküvőket, születéseket. Ezek az állampolgárok kulturális sokszínűsége miatt eltérőek, de díszes, zenés karneválokat rendeznek, amibe mindenki szívesen becsatlakozik.