Aquaverdia történelme

2052-ben a klímaváltozás végett vízválság alakult ki, ami a III. világháborúhoz vezetett a négy nagy hatalom között (USA, EU, Ázsia, Afrika). A háború nagy mértékben szennyezte a Földet, és tovább fokozta a vízhiányt és a környezetszennyezést. Azok az emberek akik fontosnak tartották a környezet védelmét egy szövetkezetet alkottak, amelynek központját egy újonnan felfedezett szigetre telepítették. Később ideköltöztek családjaikkal véglegesen és megalapították Aquaverdiát, ami egy független, demokratikus, környezetbarát állam.

A tudomány és a technológia folyamatos fejlesztése lett a sziget profilja, és ezek legfőbb célja a környezet lehető leghatékonyabb védelme. A sziget peremén víztisztító üzemek működnek 2070-től, amik a mai napig is a tengervízből mindennapi használatra állítanak elő édesvizet a sziget lakosai számára.

2102. június 16-án bevezették az Alapítás ünnepét, amit minden évben nagy lelkesedéssel ünnepelik a lakosok.

2108. február 12-én meghalt az alapítók utolsó tagja is, amelyre minden évben ezen a napon 2 perc csönddel emlékeznek meg.

2114-ben tudósaik felfedezték a rák ellenszerét, amit közzétettek a világ számára.

A sziget közepén egy nem működő Vulkán (Földrajz) magaslodik az azt körbevevő főváros fölé, ahova a 2252-ben, 200 év fejlesztés után, bevezették a kollektív tudattárt ami sok más különlegessége mellett igazán varázslatossá teszi Aquaverdiát.

2253-ban vésték fel a Dicsőségfalára a tudósok, feltalálók, és minden valaha élt polgár nevét, hisz Aquaverdia polgárai mind hozzájárultak a sziget fejlődéséhez.

Forrás:

idővonal: https://time.graphics/line/d4ba2e7eaac89235e2804d675c6c2119https://pixabay.com/hu/Aquaverdia Nagy Történelemkönyve (2263)