Archívum: Művészeti programok

A Berzsenyi Dániel Gimnázium programjai között a vizuális kultúrával kapcsolatos események is hangsúlyosan szerepelnek. Az utóbbi időben az alábbi programokba kapcsolódott be iskolánk szervezőként vagy résztvevőként:

2015.06.28 - Flashmob a rajzórán

A 7/c és a Nemzeti Múzeum - a fotókon a 7/c rajzóráján, a klasszicizmus témakörre készült flashmob látható, amely a Nemzeti Múzeum megjelenítésével próbálkozott a 9/b osztály segítségével.

2015.06.01 - Fény-elemek

Előadás-beszámoló - 2015. május 28-án, a 7. órában Zombori Béla - a rajz OKTV és a Kaptár Műhelyarchívum vezetője - tartott előadást Fény-elemek címmel a rajz és vizuális kultúra OKTV alkotásaiból az érdeklődő diákoknak.

2015.04.07 - Kiállítás az AKG-ban

Vándorkiállítás új helyszínen - A Berzsenyi Dániel Gimnázium diákjainak munkái megtekinthetőek voltak az Alternatív Közgazdasági Gimnázium aulájában 2015. április 8-tól két héten keresztül.

2015.04.01 - Kiállítás az első emeleti galériában

Gáspár Imre karikaturista - Gáspár Imre karikaturista 40 magyar íróról készült karakterrajzai láthatóak az első emeleti galériában április 10-ig. Gáspár Imre a Témahét "Feszegetjük a határokat" előadásának egyik bemutatott alkotóművésze volt.

2015.03.05 - A művészet - az elmondhatatlan tolmácsa

Virtuális kiállítás - A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért pályázatot hirdetett a fenti címmel. Iskolánk 9/a és 9/d osztályos tanulóinak pályamunkái megtekinthetőek egy virtuális kiállítás keretében. A velük készült interjú pedig a USC Shoah Foundation honlapján.

2015.02.10 - Kiállítássorozat

2. kiállítás - A kiállítás csereprogram keretében 2015 február 8-24. között az Óbudai Árpád Gimnázium anyaga volt megtekinthető a Berzsenyi Dániel Gimnázium aulájában.

2015.02.01 - Portrék

Az AKG képzőművészeti kiállítása - A Berzsenyi Dániel Gimnázium csatlakozott a gimnáziumok között zajló kiállításcsere programhoz. Elsőként az AKG (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) "Portrék" című anyaga látható az aulában január 28. és február 8. között.

2014.12.01 - Kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban

Diákjaink munkáiból összeállított kiállítás - az első emeleti folyosó galéria falain hetekig látható kiállítás célja a FUGA megismertetése volt a diákok körében. A diákok címlaptervet készítettek a négy betű felhasználásával. Változatos, kreatív alkotások születtek, kiválóan szemléltetve mennyire sokoldalúan lehet megközelíteni egy témát! A kiállításra hét osztályból érkeztek művek. Nagy Bálint a FUGA Budapesti Építészeti Központ vezetője előadást tartott iskolánkban november 11-én. Az előadás végén a FUGA rajzkiállításunk teljes anyagát meghívta az intézménybe. A kiállítás megnyitója december 9-én 18 órakor lesz, amelyet megnyit Hemrik László, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai vezetője. A kiállítás meghívója, plakátja, valamint Hemrik László megnyitóbeszéde.

A programok szervezésében a legnagyobb részt Boskovitzné Csernyánszky Katalin vállalta.